Usein kysyttyä

Mitä palvelu sisältää?

Viestiseinä sisältää ohjelmiston, jonka avulla voi kerätä useista eri osallistumiskanavista viestejä ja toteuttaa äänestyksiä tapahtumissa ja koulutuksissa. Viestiseinän voi avata valkokankaalle ja upottaa osaksi verkkosivua tai videolähetystä (web-stream). Viestiseinä sopii hyvin myös someseinä-palveluksi verkkosivuille tai infojärjestelmiin. Viestiseinän moderoinnista voi vastata asiakas tai meidän tukihenkilö. Käyttötukipalvelumme auttaa asiakkaitamme puhelimen ja sähköpostin avulla normaalina virka-aikana.

Toimiiko palvelu varmasti tapahtumassamme?

Viestiseinä -sovellusta on käytetty tuhansissa tapahtumissa ja se on toiminut luotettavasti. Viestiseinän tarvitsemaa kapasiteetin tarvetta seurataan jatkuvasti ja kasvatamme sitä aina ennakoiden lisääntyvää käyttöä. Operaattoreiden tarjoamat yhteydet tai paikalliset wifi/wlan-verkot ovat palvelumme käytössä tärkeä osa, mutta näiden käytettävyyteen emme voi valitettavasti vaikuttaa. Tästä syystä palveluamme voi käyttää usean eri kanavan kautta ja esimerkiksi ongelmat tekstiviesti- tai nettiliikenteessä eivät estä palvelumme hyödyntämistä. Ja jos kysyttävää ilmenee, niin tukipalvelumme palvelee reaaliajassa puhelimessa, sähköpostilla tai vaikka Skypessä.

Miksi palvelussa on niin monta osallistumiskanavaa?

Haluamme tarjota palvelun, jota voi käyttää mahdollisimman moni. Osallistumiskanavian määritettäessä kannattaa huomioida aina tapahtuman luonne ja yleisö, mitkä osallistumiskanavat ovat tarkoituksenmukaisia. Joskus riittää pelkkä tekstari, mutta yhä useammin some-kanavat toimivat erinomaisesti. Suosittelemme kuitenkin aina useamman osallistumiskanavan käyttöä, koska yleisössä on aina erilaisia toiveita ja käyttötottumukset myös mobiililaitteiden osalta.

Palveletteko englanniksi?

Kyllä, palvelemme asiakkaitamme suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Toimiiko Viestiseinä ulkomailla?

Kyllä, voimme tarjota palvelun globaalisti käyttöön ja näin on usein jo tapahtunutkin. Voimme tarjota jopa paikallisen tekstiviestipalvelun useimpiin maailman maihin. Viestiseinää onkin ehditty jo käyttää Yhdysvalloista Singaporeen ja useita kertoja eri Euroopan maissa.

Voinko hankkia Viestiseinän vain yhteen tapahtumaa?

Toki, saat Viestiseinän käyttöön vaikka tunniksi ja pyrimme hinnoittelemaan sen silti sinulle järkevästi. Voimme sopia yhdestä tai useammasta tapahtumasta tai tarjoamme palvelun käyttöösi täysin vapaasti, ilman käyttörajoituksia esim. edullisella vuosilisenssillä.

Onko Viestiseinästä aidosti hyötyä?

Kyllä, kokemukset Viestiseinän käytöstä ovat erittäin positiiviset. Viestiseinän monikanavaisuus, visuaalisuus ja helppokäyttöisyys lisäävät vuorovaikutuksen määrää merkittävästi. Lisäksi tarjoamme hyvät vinkit ja valmiiksi testatut keinot, miten yleisön aktivointia kannattaa toteuttaa. Tekniikan lisäksi onkin tärkeää huomioida myös muut tapahtumaan liittyvät asiat aina tervetulo-sanoista alkaen.

Osaanko moderoida Viestiseinää itse?

Kyllä, ainakin useimmat asiakkaamme sen ovat opetelleet ja hyvin palvelumme kanssa pärjänneet. Toki, joskus voi tapahtumatilanteessa olla muuta tekemistä niin paljon, että haluat ehkä ulkoistaa koko palvelun hallinnan ja silloin tulemme mielellämme mukaan tapahtumapaikalle.

Mitä Viestiseinä edellyttää tapahtumapaikalta?

Periaatteessa ei edellytä mitään. Toki jos tilasta löytyy jo valkokangas, johon Viestiseinän kuvan voi heijastaa, tarkoittaa se edullisempia kokonaiskustannuksia. Voit toki viedä myös oman valkokankaan ja projektorin paikalle, vuokrata sen tapahtumapaikalta tai meiltä, mikä vain on helpointa ja tapahtuu edullisesti. Meiltä saat myös hyvät vinkin tapahtumapaikoista, joissa on valmiina kattavat kuvaratkaisut ja Viestiseinän käyttöönotto edellyttää vain yhden tietokoneen paikalle vientiä.

Palveletteko myös Helsingin ulkopuolella?

Erityisen mielellämme. Omat toimistomme ja henkilöstömme löytyvät Helsingin lisäksi Jyväskylästä, Kuopiosta ja Mikkelin läheltä Kangasniemeltä. Lisäksi pitkäaikaiset kumppanimme ovat käytettävissä Turussa ja Oulussa. Teemme paljon toteutuksia myös Tampereella ja Lahdessa.

Voinko tilata Viestiseinän kokouspaikalta?

Kyllä, mutta olethan tarkkana. Huolimatta siitä, että Viestiseinä on rekisteröity tavaramerkki, tuotemerkkiämme käytetään välillä luovasti ja tarjotulla ratkaisulla ei välttämättä ole mitään tekemistä aidon Viestiseinä -palvelun kanssa. Tästä on valitettavan paljon esimerkkejä ja olemme saaneet myös ikäviä palautteita tuotemerkin lainauksista. Teemme yhteistyötä useiden valtakunnallisesti laadukkaiden kokouspaikkojen ja hotelliketjujen kanssa ja mikäli kokouspaikkasi edustaa Prospectum Oy:n Viestiseinää, voit tilauksen tehdä rauhallisin mielin.

Toimiiko Viestiseinän äänestys oikeasti?

Kyllä se toimii, ihan oikeasti. Kysymysten ja vastausvaihtoehtojen suunnitteluun kannattaa varata hetkinen aikaa ja miettiä sisällöt siten, että ne tukevat itse esityksiä mahdollisimman hyvin. Vastaaminen käy nopeasti tekstiviestin tai mobiilipalvelun avulla. Mikäli kysymykset ovat ”vaikeita”, tulee vastaajille antaa hetkinen aikaa myös miettiä oikeaa vaihtoehtoa. Tulokset saat esille joko reaaliajassa tai haluttuna hetkenä myöhemmin. Et tarvitse erillisiä äänestyskapuloita tai paperilappuja.

Toimiiko Viestiseinä myös laivalla?

Toimii, ainakin niin kauan, kun laivalla on internet-yhteys käytössä. Toki avomerellä yhteys voi olla hidas ja se voi vaikuttaa viestien päivittymisen nopeuteen, mutta asiakkaamme ovat käyttäneet Viestiseinää niin Tallinnan kuin Tukholman risteilyillä hyvin kokemuksin. Ja jos yhteys katkeilee, niin aina voi siirtyä hetkeksi live-vuorovaikutukseen.

Mitä laitteita tapahtumapaikalla tai koululuokassa tarvitaan?

Viestiseinän näyttäminen yleisölle vaatii ainakin yhden tietokoneen internetyhteydellä ja kuvapinnan, joka voi olla valkokangas ja videoprojektori tai scriini-ratkaisu. Jos halutaan näyttää yhtä aikaa esityksiä ja Viestiseinän keskustelua tai äänestyksiä, niin silloin tarvitaan kaksi (2) kuvapintaa. Lisätekniikka on usein edullisinta hankkia kokouspaikalta, mutta tarvittaessa järjestämme myös videoprojektorit, valkokankaat ja jopa led-seinät tapahtumaasi, jotta Viestiseinä näyttää hyvältä myös tekniikan puolesta.